Grillad sparris och buffelmozzarella med Johanna Westman

Grillad grön sparris och buffelmozzarella är en fantastisk kombination som balanserar smaker och texturer på ett aptitretande sätt.

Den grillade sparrisen ger en lätt bitterhet som kontrasterar väl mot den lena och krämiga buffelmozzarellan.
Sparrisens knapriga och grillade ytan på i motsats till buffelmozzarellans mjukhet ger en balanserad texturupplevelse. Det krispiga från sparrisen och den krämiga buffelmozzarellan kompletterar varandra väl.

För att lyfta smakerna ännu mer kan du tillsätta färska örter som basilika eller persilja samt en god kvalitet olivolja. Dessa komponenter kan förstärka smakerna i både sparrisen och buffelmozzarellan och ge en extra dimension till rätten.

Om du vill experimentera med smakprofilen kan du också överväga att tillsätta några droppar färsk citronsaft eller zest för att ge en uppfriskande citruston till kombinationen. Det kan bidra med en ljusare och mer livlig smak.

Sammanfattningsvis är grillad grön sparris och buffelmozzarella en balanserad och smakrik kombination som kan njutas som en aptitretare, sidorätt eller till och med som en lätt huvudrätt. Genom att experimentera med olika smaker, texturer och tillsatser kan du anpassa rätten efter dina personliga preferenser och skapa en njutbar matupplevelse.

Tillagningstid

20 min

Antal

4 portioner

Receptvy
Tillagningstid
20 min
Antal
4 portioner
Betyg (0 röster)
0
0 Kommentarer
Skriv ut
Kategori
Vegansk Vegetariskt
Måltid
Förrätt
Tillfälle
Sommarmat

Ingredienser

  • 250 g sparris
  • 150 g buffelmozzarella
  • 2 msk rostade pinjenötter
  • zest från 1 citron
  • olivolja extra vergine
  • salt och peppar

Tillagning

  1. Bryt av den nedre delen av sparrisen. Pensla med lite olivolja och grilla i grillpanna på hög värme tills den mjuknat och fått fin färg. Salta och peppra.
  2. Lägg upp sparrisen på fat och bryt över mozzarella. Ringla över olivolja, rostade pinjenötter och riv citronzest över. Salta och peppra.

Kommentarer