Majsribs med sticky chipotle glaze

kvartade majskolvar med vinflaska grillade och goda

Majsribs med sticky chipotle glaze

Kvartade majskolvar, även kallade Cornribs, som penslas med en glace och grillas i ugn eller på grillen. Majsens söta smak får sällskap av chipotle, rosmarin och vitlök.

En rätt som verkligen piffar upp julbordet med både smak och färg. Var inte rädda för att addera heta smaker till julbordet, men anpassa mängden chili efter era preferenser.

Tips: Det krävs en aning viljestyrka och bra kniv för att dela majskolvar. Tycker man att det är krångligt så går det självklart att grilla dem hela, även om det blir mer grillyta, smak och enklare att äta när de delas.

 

Tillagningstid

40 min

Antal

4 portioner

Receptvy
Tillagningstid
40 min
Antal
4 portioner
Betyg (3 röster)
5
0 Kommentarer
Skriv ut
Kategori
Vegansk Vegetariskt
Måltid
Till grillen
Tillfälle
Julmat

Ingredienser

  • 2 st majskolvar, förkokta
  • Glace

  • 4 pressade vitlöksklyftor
  • 4 msk matolja
  • 2 msk soja
  • 2 msk flytande honung
  • 1 tsk rosmarin, torkad
  • 0,5 - 1 st finhackad chipotlechili
  • chiliflakes

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 225°C, använd grillfunktionen om du har en sådan.
  2. Blanda ingredienserna till glazen.
  3. Klyv majskolvarna på längden, dela varje kolv i fyra bitar. Pensla majsen med ungefär hälften av glacen.
  4. Lägg majskolvarna på ugnens grillgaller och sätt en droppplåt under.
  5. Grilla i ugnen till majsen har fått fin färg på alla sidor, ca 30 minuter. Vänd på majsen några gånger samt pensla på mer glaze.
  6. Ta ut gallret och strö över flingsalt och ev. mer chiliflakes om man vill.
  7. Majsen kan varmhållas i ugnen tillsammans med den andra julmaten.

Kommentarer