Rödbetstartar med äpple, machésallad med honungscitronette och mandel

Rödbetstartar med äpple, machésallad med honungscitronette och mandel

Rödbetstartar med äpple, machésallad med honungscitronette och mandel

Detta är en utmärkt vegansk variant på den klassiska råbiffen som även kommer att falla den mest inbitna köttätaren i smaken. Vill man göra den vegetarisk är getost på crostinin ett alternativ. Fruktigt, fylligt och rött vin som matchar denna eleganta maträtt. Smaklig spis!

En oväntad tolkning av en klassiker som är både väldigt god och fräsch rätt och som passar perfekt som en förrätt. Testa och du kommer att älska den!

Det allra viktigaste redskapet i köket är utan tvekan dina egna smaklökar. Av den enkla anledningen så används här inga exakta mått utan receptet utgår snarare från”så här gör du” vilket får dig att smaka av, addera och smaka av igen tills du är nöjd med resultatet. Du lär dig helt enkelt allra bästa genom att prova dig fram och utmana dig själv istället för att följa färdiga mallar. 

Recept av Swedishfoodie

Tillagningstid

1 timma

Antal

4 portioner

Receptvy
Tillagningstid
1 timma
Antal
4 portioner
Betyg
Skriv ut
Kategori
Vegansk Vegetariskt
Måltid
Förrätt
Tillfälle
Höstmat Nyårsmat Sommarmat Vårmat Vintermat

Ingredienser

 • 2–4 rödbetor
 • 1 avokado
 • mandel
 • machésallad
 • baguette
 • vegansk crème fraiche (eller getost)
 • citron
 • äpple
 • honung

Tillagning

 1. Skiva baguetten så tunt som möjligt. Lägg skivorna på en plåt och ringla över olivolja. Rosta i ugn på 200°C tills skivorna blivit krispiga. Spara till servering.
 2. Skala och riv rödbetorna på rivjärnets grova sida. Lägg hälften av de rivna betorna på en plåt och rosta i ugn på 200°C i 15–20 minuter. Blanda de rostade betorna med de råa och addera avokado, salt och lite citronsaft.
 3. Rosta mandel i en torr panna och spara till servering
 4. Blanda vegansk crème fraiche med lite citronsaft, citronskal och salt.
 5. Blanda lika delar citronjuice och honung. Innan servering ringlar du över citronette på machésalladen.
 6. Skiva äpplen tunt.
 7. Stansa rödbetstartaren på en tallrik. Toppa med en tunn äppelskiva, den dressade salladen, hackade och rostade mandlar och ringla lite olivolja över hela rätten. Servera tillsammans med crostinin och den vegansk citron-crème fraichen.