Ingredienser
- 500 g skogschampinjoner
- 200 g champinjoner
- 2 schalottenlökar
- 10 snacksmorötter
- 2 lagerblad
- 2 klyftor vitlök
- 3 dl rött vin
- 3 dl vatten
- 3 msk majsstärkelse
- 1 buljongtärning, umami
- 2 msk tomatpuré
- 0,5 knippe persilja
- 2 msk olivolja
- salt & peppar
- potatismos
- haricot verts
Till servering
Tillagning
- Hetta upp olja i en gryta, skala och hacka vitlök, schalottenlök och fräs med lagerblad och tomatpuré.
- Dela morötterna på längden och tillsätt i grytan. Skölj eller borsta rent svampen, dela i halvor eller klyftor (låt små svampar vara hela) och tillsätt i grytan.
- Tillsätt vin, vatten och buljongtärning och koka max 10 minuter. Svamparna ska ha tuggmotstånd och inte falla sönder. Rör ut majsstärkelse i lite vatten och tillsätt under omrörning låt grytan tjockna lite. Strö över hackad persilja, salt och peppar.
- Servera med nylagat potatismos och lättkokt haricot verts.