Toscansk bönsallad

en skål toscansk bönsallad

Toscansk bönsallad

Bönsallad är en mångsidig rätt som kan vara väldigt god om den är väl förberedd och smaksatt med det du tycker om. Det beror mycket på de ingredienser som används, tillagningssättet och eventuella kryddor som tillsätts.

Bönsallad kan varieras på många sätt. Den kan innehålla olika typer av bönor såsom svarta bönor, kidneybönor, kikärtor eller vita bönor, kombinerat med grönsaker som tomater, lök, och paprika. Dressingen kan också variera och kan vara baserad på olivolja, vinäger, citronsaft eller olika kryddor och örter.

För mångar är bönsallad en favorit på grund av dess näringsrika och fylliga karaktär. Bönor är en utmärkt källa till protein, fiber och andra viktiga näringsämnen, vilket gör bönsallad till ett hälsosamt och mättande alternativ.

Tillagningstid

15 min

Antal

4 portioner

Receptvy
Tillagningstid
15 min
Antal
4 portioner
Betyg (1 röst)
5
0 Kommentarer
Skriv ut
Kategori
Vegansk Vegetariskt
Tillfälle
Vårmat

Ingredienser

  • 460 blandade förkokta bönor (avrunnen vikt)
  • 4 st soltorkade tomater
  • olivolja
  • citron
  • salt
  • krasse

Tillagning

  1. Skölj bönorna noga, finhacka soltorkade tomater och blanda med bönorna. Ringla över olivolja och pressa över citron. Strö över salt och klippt krasse.

Kommentarer