bild på sparris och ett grön löv

Vegetariskt

Både vegansk och vegetarisk mat blir mer och mer populär. Tur är väl det, för det går att göra mängder med makalöst goda rätter med hjälp av vegetariska recept. Som värd visar man stor hänsyn till sina middagsgäster om man kan vispa ihop ett vegetariskt alternativ på beställning, och utöver det är vegetarisk mat ju schysst mot både djur och natur. Vi har samlat ett gäng prima recept på vegetariska måltider som står upp mot vilken flaska fint vin som helst.

Nedan finner du vår gedigna samling av lakto/ovo-vegetariska recept, alltså rätter som fortfarande innehåller mjölkprodukter och/eller animaliska ämnen som ägg, men inget kött. Våra recept kan avnjutas både på fest, hemma eller som en lite finare helgrätt. Letar du efter helt veganska recept så har vi även det!

Vad du väljer för vin till det vegetariska beror såklart helt på vilket typ av mat du serverar. Grundregeln är att vinets smaker inte ska vara för kraftfulla för maten. Ofta är vegetariska rätter lite lättare så vita viner, mousserande viner, roséviner och lättare rödviner är ofta bra val.

Recept