Vegetariska "köttbullar". Goda och lättlagade vegobullar som smakar jul. Har har vi använt borlottibönor och hasselnötter - en mycket trevlig kombination. Det går även fint att variera med andra både bönor och nötter, det bästa när man gör en vegoförs är att provsteka en bit och smaka sig fram.
Tips:
Oljiga händer är bättre än blöta händer när bullarna rullas. Det ger direkt en bra stekyta när bullarna landar i stekpannan.
Förbered bullarna i god tid och ge dem lite ny glans innan servering. Blanda gärna ner en näve hackad persilja i stekpannan.
Många bullar - då är det smidigt att steka på plåt i ugnen istället för i panna
När man smaksätter ”färs” så är det alltid bra att provsteka och smaka av.
Små, stora eller mittemellan. Storlek är en smaksak. Ju mindre bullar desto mer smak av stekyta.
Veganvariant - ersätt ägg med kikärtsspad. Ca 3 msk spad/ st ägg. Tänk på att alltid skaka spadet innan, det skall vara aningen tjockt i konsistensen. Stek i olja eller margarin.
Kommentarer