Due pesto – Två sorters pesto

Due pesto - Två sorters pesto

Due pesto – Två sorters pesto

Pesto går att variera i all evighet och blir nästan alltid fantastiskt god. Serverar man den dessutom till färsk bruschetta går det inte att misslyckas! Här bjuder vi på recept till två olika pesto med mycket smak att servera med just färsk bruschetta. Detta är en mycket somrig och frisk rätt som går väl ihop med lika somriga drycker som exempelvis aperol eller ett bubbligt proseccovin som Cinzano Prosecco Gran Cuvée.

Recept & foto: Kristin Johansson

Betyg
Skriv ut
Kategori
Vegetariskt
Måltid
Aperitivo Snacks / tilltugg
Tillfälle
Brunch

Ingredienser

    Pesto rosso

  • 2 dl soltorkade tomater
  • 1 dl olivolja
  • 1 dl riven parmesanost
  • 1 kruka basilika
  • 0,5 dl pinjenötter
  • 2-3 vitlöksklyftor
  • Ruccolapesto

  • 3 nävar ruccola
  • 1,5 dl olivolja
  • 1,5 dl riven parmesanost
  • 1 dl pinjenötter
  • 2 vitlöksklyftor
  • flingsalt

Tillagning

  1. Mixa samman i en mixer och smaka av. Vill man ha peston slät mixar man den länge, vill man ha den lite bitig så mixar man den kortare.
  2. Tips: Blanda gärna ut den med färskost som vi har gjort här på bilden.