Fikon med robiolaost och valnötter

fikon som tiltugg på fat

Fikon med robiolaost och valnötter

När gästerna kommer är det trevligt att bjuda på något lätt och lagom smakrikt. Här ett tips om vad ni kan göra med färska fikon.

Betyg (1 röst)
5
Skriv ut
Kategori
Vegetariskt
Måltid
Aperitivo Snacks / tilltugg
Tillfälle
Brunch

Ingredienser

  • 1 msk socker
  • 1 msk smör
  • 6 valnötter
  • 3 st fikon, sköljda
  • Lagrad balsamico
  • Olivolja
  • En bit robiolaost
  • Salt och peppar

Tillagning

  1. Smält sockret tills det blir karamelliserat, blanda i smör, tillsätt valnötterna, rosta dem försiktigt i någon minut, ta bort från värmen och lägg över på en plåt. 
  2. Dela fikonen på mitten, lägg på en bit robiola, toppa med valnötter, en droppe balsamico och lite olivolja.