Indivie grigliate – Ugnsgrillade endiver

fänkål smaskiga i stekpanna och fat

Indivie grigliate – Ugnsgrillade endiver

Grillade endiver med persilja, chili och citron. Passar bra till förrätt eller som tillbehör till huvudrätten.

Betyg (4 röster)
4
Skriv ut
Kategori
Vegetariskt
Måltid
Förrätt

Ingredienser

  • 4 endiver
  • 3 msk olivolja
  • 1 citron, zest
  • ¼ röd chili eller peperoncino
  • 1 msk hackad bladpersilja
  • Salt och peppar
  • Apelsindressing

  • ½ dl rödvinsvinäger
  • ½ dl färskpressad apelsinsaft
  • 1 msk socker

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 220 grader.
  2. Tillaga apelsindressingen: blanda alla ingredienser i en liten kastrull och låt puttra på svag värme tills den tjocknat till samma konsistens som sirap.
  3. Dela endiverna på längden och skölj.
  4. Fördela dem på en oljad ugnsform med snittytan uppåt.
  5. Ringla över hälften av apelsindressingen, olivolja, salt och peppar.
  6. Grädda 10 minuter tills att de mjuknat lite. Sätt på grillfunktionen och grädda ytterligare 7-8 minuter tills att de fått färg.
  7. Under tiden: tvätta citronen och riv det yttersta gula på skalet.
  8. Hacka bladpersiljan.
  9. Kärna ur och finhacka chilin (hoppa över chilin om du inte vill ha det för starkt).
  10. När endiverna fått en gyllenbrun yta, ta ut dem ur ugnen och låt svalna.
  11. Ringla resten av apelsindressingen över endiverna och strö på citronzest, chili, persilja, salt och peppar.