Kategori
Vegetariskt
Måltid
Förrätt
Ingredienser
- 4 endiver
- 3 msk olivolja
- 1 citron, zest
- ¼ röd chili eller peperoncino
- 1 msk hackad bladpersilja
- Salt och peppar
- ½ dl rödvinsvinäger
- ½ dl färskpressad apelsinsaft
- 1 msk socker
Apelsindressing
Tillagning
- Sätt ugnen på 220 grader.
- Tillaga apelsindressingen: blanda alla ingredienser i en liten kastrull och låt puttra på svag värme tills den tjocknat till samma konsistens som sirap.
- Dela endiverna på längden och skölj.
- Fördela dem på en oljad ugnsform med snittytan uppåt.
- Ringla över hälften av apelsindressingen, olivolja, salt och peppar.
- Grädda 10 minuter tills att de mjuknat lite. Sätt på grillfunktionen och grädda ytterligare 7-8 minuter tills att de fått färg.
- Under tiden: tvätta citronen och riv det yttersta gula på skalet.
- Hacka bladpersiljan.
- Kärna ur och finhacka chilin (hoppa över chilin om du inte vill ha det för starkt).
- När endiverna fått en gyllenbrun yta, ta ut dem ur ugnen och låt svalna.
- Ringla resten av apelsindressingen över endiverna och strö på citronzest, chili, persilja, salt och peppar.