Kanapé med hummus på ugnsbakade tomater, grillad zucchini och rostade frön

kanapé med flaska vin som passar fint som snus

Kanapé med hummus på ugnsbakade tomater, grillad zucchini och rostade frön

Kan man servera en hel middag med små Kanapéer? Ja man skulle gärna vilja det, eller hur? De är ju så goda de där små mackorna. Vi har flera olika smaksättningar här på sidan och här nedan hittar du ännu en vegetarisk variant med en smakrik hummus på tillsammans med söta tomater och rostade från. Ser det inte gott ut?

Antal

4 portioner

Receptvy
Antal
4 portioner
Betyg
0 Kommentarer
Skriv ut
Kategori
Vegetariskt
Måltid
Snacks / tilltugg
Tillfälle
Nyårsmat

Ingredienser

  • rågbröd för 4 personer (två var)
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 burk kikärtor (à 400 g)
  • 1/2 chilifrukt
  • 1/2 tsk spiskummin
  • 1 msk pressad citronjuice
  • 3 msk olivolja
  • 1 msk tahini (sesampaste)
  • salt och peppar
  • 1 pkt körsbärstomater
  • 1 dl solrosfrön

Tillagning

  1. Dela tomaterna på mitten och lägg på en plåt. Kör i ugnen på 100C i 3h men gärna 4-5h om du har tid. Lägg i skål och ringla över lite olivolja och flingsalt. Låt stå till servering.
  2. Skär zucchini i 1cm tjocka skivor. Gnid in med olja och grilla i grillpanna tills fina ränder och lite mjuk. Skär i lagom stora bitar för din kanapé. Lägg i i skål och ringla över olivolja och lite flingsalt. Låt stå till servering.
  3. Skala och hacka vitlöksklyftan grovt. Hälla av och skölj kikärterna, låt rinna av. Lägg vitklök, en handfull av tomaterna du precis gjort, kikärter, chilifrukt, spiskummin, pressad citronjuice, olivolja och tahini i en matberedare eller behållare för stavmixer. Mixa till en jämn len smet. Smaksätt med salt och peppar. Förvara kallt till servering.
  4. Rosta solrisfrön i en torr panna tills de fått lite färg. Salta och låt svalna i en skål.
  5. Stansa bröden i önskad form, toppa med hummus, en semitorkad tomat, zucchini och toppa med frön.

Kommentarer