Ingredienser
- rågbröd för 4 personer (två var)
- 1 vitlöksklyfta
- 1 burk kikärtor (à 400 g)
- 1/2 chilifrukt
- 1/2 tsk spiskummin
- 1 msk pressad citronjuice
- 3 msk olivolja
- 1 msk tahini (sesampaste)
- salt och peppar
- 1 pkt körsbärstomater
- 1 dl solrosfrön
Tillagning
- Dela tomaterna på mitten och lägg på en plåt. Kör i ugnen på 100C i 3h men gärna 4-5h om du har tid. Lägg i skål och ringla över lite olivolja och flingsalt. Låt stå till servering.
- Skär zucchini i 1cm tjocka skivor. Gnid in med olja och grilla i grillpanna tills fina ränder och lite mjuk. Skär i lagom stora bitar för din kanapé. Lägg i i skål och ringla över olivolja och lite flingsalt. Låt stå till servering.
- Skala och hacka vitlöksklyftan grovt. Hälla av och skölj kikärterna, låt rinna av. Lägg vitklök, en handfull av tomaterna du precis gjort, kikärter, chilifrukt, spiskummin, pressad citronjuice, olivolja och tahini i en matberedare eller behållare för stavmixer. Mixa till en jämn len smet. Smaksätt med salt och peppar. Förvara kallt till servering.
- Rosta solrisfrön i en torr panna tills de fått lite färg. Salta och låt svalna i en skål.
- Stansa bröden i önskad form, toppa med hummus, en semitorkad tomat, zucchini och toppa med frön.
Kommentarer