Kanapé med parmesankräm, brända druvor, balsamico- vinäger och krasse

kanape med parmesan med vinlgas och servett

Kanapé med parmesankräm, brända druvor, balsamico- vinäger och krasse

Kanapé är ett annat ord för en liten smörgås. Det kan antingen vara en smördegsbakelse eller en liten smörstekt macka och oftast med något skaldjur eller lax på toppen. Gemensamt för alla kanapéer är att de skall ätas med fingrarna under mingel och kallprat. Se till att ha många små servetter att tillgå för gästerna.

Här serverar vi dessa små smörgåsar med en smakrik parmesankräm och lite spännande brända druvor.

Antal

4 portioner

Receptvy
Antal
4 portioner
Betyg (2 röster)
4
0 Kommentarer
Skriv ut
Kategori
Vegetariskt
Måltid
Snacks / tilltugg
Tillfälle
Nyårsmat

Ingredienser

  • 4 st rostbröd
  • 1 dl fint riven parmesan
  • 2-3 msk cream cheese
  • 12 st röda vindruvor
  • krasse
  • balsamicovinäger (gärna lagrad eller iaf modell bättre)

Tillagning

  1. Lägg druvorna på en plåt med bakplåtspapper och kör in i ugnen på 200C i ca 15 min eller tills de blir brända lite här och var. Ta ut och låt svalna.
  2. Blanda parmesan och färskost. Tillsätt lite kallt vatten för att göra den lite lösare. Smaka upp med salt och lägg på sprits om du har, annars kan du skeda upp den på brödet också.
  3. Stansa brödet i önskad form. Lägg i rosten och rosta precis innan servering.
  4. Lägg på krämen på toasten, toppa med vindruvor, lite fin balsamicovinäger och krasse

Kommentarer