Krustader med chèvre-creme, fikon, balsamvinäger och krasse

Krustader med chèvre-creme, fikon, balsamvinäger och krasse

Krustader med chèvre-creme, fikon, balsamvinäger och krasse

Krustader med chèvre-creme, fikon, balsamvinäger och krasse

Getost och fikon tillsammans med balsamvinäger är minst sagt en vinnande kombination. Superenkel att göra och försvinnande gott. Satsa på en kvalitativ balsamvinäger för att få fram den optimala smakbrytningen! Här matchar vi ett vin med tydlig friskhet som kan möta getostens syrliga smak.

Det allra viktigaste redskapet i köket är utan tvekan dina egna smaklökar. Av den enkla anledningen så används här inga exakta mått utan receptet utgår snarare från”så här gör du” vilket får dig att smaka av, addera och smaka av igen tills du är nöjd med resultatet. Du lär dig helt enkelt allra bästa genom att prova dig fram och utmana dig själv istället för att följa färdiga mallar. 

Recept av Swedishfoodie

Betyg (24 röster)
3.5
Skriv ut
Kategori
Vegetariskt
Måltid
Snacks / tilltugg
Tillfälle
Midsommarmat Nyårsmat Påskmat Sommarmat Vårmat

Ingredienser

  • Krustader
  • Chèvre
  • Färskost (Philadelphia eller motsvarande)
  • Fikon
  • Citron
  • Balsamvinäger (trögflytande)

Tillagning

  1. Skär bort de vita kanterna på osten och mixa med färskosten. Smaka av med en nypa salt och en skvätt citronjuice.
  2. Fyll krustaderna med getoströran och toppa med en droppe balsamvinäger, fikonklyfta och krasse.