Kategori
Vegetariskt
Måltid
Förrätt
Ingredienser
- 2 medelstora auberginer
- 10 körsbärstomater
- 2 mozzarellaostar
- 1 vitlöksklyfta
- 2 kvistar bladpersilja, bara bladen
- 1 dl riven parmesanost eller liknande
- 1 ½ msk ströbröd
- 3 msk olivolja
Tillagning
- Sätt ugnen på 220 grader.
- Dela auberginerna på längden i två bitar.
- Gröp ur köttet ur auberginerna med en sked och behåll 0,5 cm vid skalet. De ska vara formade som skålar där fyllningen får plats. Spara undan det du har skrapat bort i en skål.
- Lägg auberginerna i en ugnsform med bakplåtspapper. Pensla dem med olivolja och salta. Grädda i 40 minuter.
- Skär aubergineköttet som du har skrapat bort i mindre bitar på ca 1 cm.
- Hacka tomaterna.
- Stek auberginebitarna på medelvärme i 3 msk olivolja i ca 5-6 minuter. De ska få en gyllenbrun färg.
- Salta och lägg i tomaterna. Stek ytterligare 1 minut. Stäng av och låt svalna.
- Finhacka persilja och vitlök och blanda med aubergine- och tomatröran.
- Skär mozzarellan i mindre bitar.
- Fyll ”aubergineskålarna” med aubergine- och tomatröra och mozzarella.
- Strö över ströbröd och parmesanost.
- Grädda i ugnen i ca 25 minuter, sätt på grillen de sista minuterna så att de får fin färg.