Miniomeletter med svamp, lök och ost

små fina pajer till påsk

Miniomeletter med svamp, lök och ost

Små fina omeletter med de smakrika och fina kastanjechampinjonerna. Tillsammans med lök, dill, grädde och lagrad ost kompletterar dessa vilket buffébord som helst. Sommar, vår, höst och vinter.

Tillagningstid

40 min

Antal

4 portioner

Receptvy
Tillagningstid
40 min
Antal
4 portioner
Betyg (1 röst)
5
0 Kommentarer
Skriv ut
Kategori
Vegetariskt
Tillfälle
Påskmat Vårmat

Ingredienser

  • 1 rödlök
  • 100 g kastanjechampinjoner
  • 1 msk smör
  • salt
  • 1 dl dill
  • 3 ägg
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 dl riven, vällagrad ost

Tillagning

  1. Skala och skiva löken fint. Skär ner champinjonerna i små bitar. Stek svamp och lök i smör tills svampen fått färg och löken mjuknat helt. Spar gärna lite av den stekta svampen och toppa varje omelett med.
  2. Finhacka dill och blanda med lök, svamp och salt.
  3. Vispa upp ägg tillsammans med grädde. Smörj en muffinsplåt och ha i omelettsmeten. Eller använd stadiga muffinsformar i papper.
  4. Fördela de stekta champinjonerna och löken i formarna. Toppa med den rivna osten. Grädda omeletterna i ca 15 minuter i 200°C. Låt omeletterna svalna i formarna innan du försiktigt lossar dom med hjälp av en kniv eller sked.

Kommentarer