Ingredienser
- 500 g svamp (champinjon och skogschampinjon)
- smör
- 5 stjälkar svartkål
- olivolja
- ca 1,4 liter kycklingbuljong
- 1 liten gul lök
- 2 vitlöksklyftor
- 4 dl carnaroli- eller arborioris
- 2 dl torrt vitt vin
- 2 dl riven parmesanost
- 50 g smör
- salt och svartpeppar
Tillagning
- Fräs valfri svamp i smör och lägg åt sidan. Stek svartkål i olivolja.
- Fräs finhackad lök och vitlök i olivolja utan att den tar färg. Tillsätt riset. Blanda och stek den glansig i en minut. Häll i vinet och låt koka in i riset.
- Häll en slev varm buljong åt gången och låt sakta koka in. Rör om nästan hela tiden och upprepa tills riset är mjukt med en liten kärna av tuggmotstånd. Lägg i hälften av svampen efter 15 minuter.
- Lägg i riven parmesan och smör. Rör om ordentligt. Smaka av med salt och peppar.
- Servera risotton direkt med resten av svampen, svartkål och extra parmesan.