Kategori
Vegetariskt
Tillfälle
Julmat
Ingredienser
- 1 rotselleri, ca 600 g
- 3 msk hackad mandel
- 2 msk grovkornig, svensk senap
- 1 msk olja
- 2 tsk soja
- salt & peppar
- 1 dl grovkornig, svensk senap
- 0,5 dl creme fraiche
- 1 msk dijonsenap
- 1 msk flytande honung
- en nypa salt
Griljering
Senapskräm
Tillagning
- Sätt ugnen på 200°C.
- Skrubba rotsellerin och skär bort blast men låt skalet vara kvar.
- Lägg rotsellerin i en ugnsfast form och smörj in den med olja.
- Baka i ugnen ca 1-1.5 timme.
- Blanda samman griljering och pensla det på rotsellerin, strö över mandel och flingsalt.
- Sätt tillbaka i ugnen i 20-30 minuter. Tiden är ungefärlig, rotsellerin skall vara genombakt men det gör inget om den går lite för länge.
- Blanda samman senapskrämen och servera till rotsellerin.
- Resttips: Får ni rotselleriskivor över så kan man panera dem i panko/ströbröd och steka vegoschnitzel.
Kommentarer