Små kantarellpajer med västerbottenost

små kantarellpajer med västerbottenost på en skärbräda med en flaska vin

Små kantarellpajer med västerbottenost

Kantarellpajer som kan passa både som starter, snacks eller som förrätt. Har ni lite kantareller i frysen är dessa små pajer alldeles utmärkta att förbereda dagen innan och värma när gästerna kommer.

Passar utmärkt till ett glas bubbel eller varför inte ett glas mjukt vin till exempel från Toscana.

Antal

4 portioner

Receptvy
Antal
4 portioner
Betyg (1 röst)
5
0 Kommentarer
Skriv ut
Kategori
Vegetariskt
Måltid
Förrätt Snacks / tilltugg
Tillfälle
Höstmat

Ingredienser

  • 4 st färdiga filodegsskal (finns i mataffären
  • 2 nävar kantareller
  • ½ gul lök
  • 1 ägg
  • 1 dl grädde
  • 1,5 dl riven västerbottenost
  • ½ dl ättika
  • 1 dl socker
  • 1 dl vatten
  • 1 rödlök
  • 1 kruka gräslök

Tillagning

  1. Blanda ättika, socker och vatten i en skål och rör tills sockret löst sig. Tillsätt skivad röd lök och låt stå i 1h eller gärna längre.
  2. Stek kantarellerna i smör tills gyllene. Addera fint hackad lök och låt svetta med nån minut. Låt svalna till rumstemp.
  3. Blanda ägg och grädde i en skål. Smaka upp med salt så att smeten har så bra sälta så du vill äta den, inte för lite och inte för mycket.
  4. Lägg lite svamp och lök i pajskalet. Tillsätt några matskedar äggstanningen och toppa med riven västerbottenost. Kör i ugnen på 200C tills de fått fin färg och puffat upp något. Ca 10-15 min.
  5. Toppa med picklad lök och fint skuren gräslök

Kommentarer