Ingredienser
- 4 st färdiga filodegsskal (finns i mataffären
- 2 nävar kantareller
- ½ gul lök
- 1 ägg
- 1 dl grädde
- 1,5 dl riven västerbottenost
- ½ dl ättika
- 1 dl socker
- 1 dl vatten
- 1 rödlök
- 1 kruka gräslök
Tillagning
- Blanda ättika, socker och vatten i en skål och rör tills sockret löst sig. Tillsätt skivad röd lök och låt stå i 1h eller gärna längre.
- Stek kantarellerna i smör tills gyllene. Addera fint hackad lök och låt svetta med nån minut. Låt svalna till rumstemp.
- Blanda ägg och grädde i en skål. Smaka upp med salt så att smeten har så bra sälta så du vill äta den, inte för lite och inte för mycket.
- Lägg lite svamp och lök i pajskalet. Tillsätt några matskedar äggstanningen och toppa med riven västerbottenost. Kör i ugnen på 200C tills de fått fin färg och puffat upp något. Ca 10-15 min.
- Toppa med picklad lök och fint skuren gräslök
Kommentarer