Kategori
Vegetariskt
Ingredienser
- 400 g stora, vita bönor
- 50 g smör
- 3 msk finriven parmesanost
- 2 msk färskost
- 0.5 citron, zest & juice
- salt & svartpeppar
- bladpersilja
- olja
- 200 g torkade dadlar
- olja & flingsalt
- 10 skivor bröd, gärna med nötter och frön
- olja & flingsalt
Hummus med brynt smör
Bakade salta dadlar
Rostat nötbröd
Tillagning
- Häll av bönor och skölj i kallt vatten. Låt rinna av.
- Bryn smöret. Smält det på medelvärme i en kastrull tills det har slutat bubbla och fått en gyllene färg. Låt svalna.
- Mixa bönor, färskost och citronzest till en slät kräm.
- Blanda ner hälften av smöret i en tunn stråle samtidgt som mixern går.
- Rör ner parmesan och smaka av med citronsaft, flingsalt & peppar.
- Bred ut hummusen ojämnt på en tallrik.
- Häll på det sista av det brynta smöret och strö över bladpersilja.
- Sätt ugnen på 200°C
- Lägg dadlar i en form, ringla över olja och strö över flingsalt.
- Baka i ugnen i 10-15 minuter.
- Sätt ugnen på 200°C
- Lägg brödet på en plåt. Ringla över olja och strö över lite flingsalt.
- Baka i 10-15 minuter.
Kommentarer