Tortillachips med kronärtskocka, solrosfrön och krasse

Tortillachips med kronärtskocka, solrosfrön och krasse

Tortillachips med kronärtskocka, solrosfrön och krasse

Så enkla att tillaga och fantastiskt goda till ett glas cava! Perfekt mingelmat för alla sorters sammankomster. Mixa ihop alla ingredienser, stek tortillabrödet gyllenbrunt på båda sidor och klicka eller spritsa på kronärtskocksröran, garnera med klippt krasse. Voilà!

Tillagningstid: 15 min
Antal: 10 stycken

Tipset
Kronärtskocksröran smakar väldigt bra även utan philadelphiaost och då kan rätten anpassas till veganer.

Av Smak i Bild.
Recept av Fredrik Sidoli och foto © Per Erik Berglund.

Betyg (5 röster)
4
Skriv ut
Kategori
Vegetariskt
Måltid
Snacks / tilltugg
Tillfälle
Nyårsmat

Ingredienser

  • 1 burk kronärtskockshjärtan
  • 1 tsk pressad citron
  • 15 basilikablad
  • 1 tsk dijonsenap
  • 100 g philadelphiaost
  • salt och peppar
  • 10 små vetetortilla
  • olivolja
  • 1 dl rostade solrosfrön

Tillagning

  1. Mixa kronärtskocka, citron och basilikablad till en puré, rör ner dijonsenap och philadelphia, smaka av med salt och peppar.
  2. Stansa ut den form och storlek du önskar av tortillabrödet.
  3. Hetta upp en stekpanna till medeltemperatur, täck botten med olivolja och stek tortillabrödet gyllenbrunt på båda sidor.
  4. Lyft av brödet på papper så att det rinner av och stelnar.
  5. Klicka eller spritsa på kronärtskocksröran, garnera med klippt krasse och rostade solrosfrön.