Ingredienser
- 20 soltorkade tomater, helst av sorten San Marzano
- ½ burk ricotta, 125 g
- ½ burk tonfisk
- ½ vitlöksklyfta
- 1 kvist bladpersilja, finhackad
- 20 gräslöksstrån
- Salt och peppar
- 250 g små lökar, typ steklök eller små schalottenlökar
- 2 dl rödvinsvinäger
- 5 dl vatten
- 2 msk socker
- 1 lagerblad
- 10 svartpepparkorn
- 2 tsk salt
- 3 gula paprikor
- 3 röda paprikor
- 2 vitlöksklyftor
- 1 kvist bladpersilja
- ½ dl olivolja
Soltorkade tomater fyllda med ricotta och tonfisk
Syltlök
Grillade paprikor
Tillagning
- Lägg de soltorkade tomaterna i en skål med ljummet vatten i ca 1 timme.
- Blanda ricotta, tonfisk, vitlök, bladpersilja, salt och peppar. Smaka av.
- Torka av de soltorkade tomaterna lite.
- Fyll med tonfiskröra och rulla ihop. Låt stå i kylskåpet 1 timme.
- Innan servering: Knyt ihop rullarna med ett gräslöksstrå.
- Koka upp vinäger, vatten, socker, salt, lagerblad och svartpeppar.
- Skala lökarna men behåll dem hela.
- När vätskan kokar, lägg i lökarna och koka i 15 minuter.
- Stäng av spisen och låt lökarna kallna i vätskan.
- Sätt ugnen på 240 grader.
- Tvätta och torka paprikorna. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
- Grädda i ca 1 timme. De ska bli mjuka och lite mörkbrunbrända på skalet.
- Ta ut dem ur ugnen och vänta tills att de har svalnat.
- Skala paprikorna med händerna, skinnet lossnar lätt. Ta bort kärnhuset.
- Skär paprikorna i stora strimlor.
- Skär vitlöken i större bitar (de ska sedan plockas bort).
- Blanda paprikorna med vitlök, olja och salt.
- Ställ in i kylskåpet och låt paprikorna stå över natten.
- Innan servering: ta bort vitlöken och strö över finhackad persilja.
- Servera paprikorna rumstempererade.