Tryffelrisotto med grillad portabello och semitorkade körsbärstomater

Tryffelrisotto med grillad portabello och semitorkade körsbärstomater

Tryffelrisotto med grillad portabello och semitorkade körsbärstomater

Perfekt rätt för dig som vill byta ut köttet mot vegetariskt. Risotton är full med smak av de olika ingredienserna. Risotto är en fantastisk maträtt och denna variant står högt upp på favorit-listan. Testa och bedöm själv.  Italiensk comfort-food när den är som bäst! Underbara smaker som fyller hela kroppen med värme och till det ett lika smakrikt rött vin i glaset. Smaklig måltid!

Det allra viktigaste redskapet i köket är utan tvekan dina egna smaklökar. Av den enkla anledningen så används inga regelrätta recept utan snarare ”så här gör du” vilket får dig att smaka av, addera, smaka av igen tills du är nöjd med resultatet. Du lär dig helt enkelt allra bästa genom att prova dig fram och utmana dig själv istället för att följa färdiga mallar. 

Recept av Swedishfoodie

Tillagningstid

1 timma

Antal

4 portioner

Receptvy
Tillagningstid
1 timma
Antal
4 portioner
Betyg
Skriv ut
Kategori
Vegetariskt
Måltid
Huvudrätt
Tillfälle
Höstmat Vintermat

Ingredienser

  • arborio-ris (optimalt för just risotto)
  • vitt vin
  • schalottenlök
  • svampbuljong
  • tryffel (Färsk eller tryffelsalt)
  • portabello
  • körsbärstomater
  • olivolja
  • smör
  • parmesan
  • rosmarin

Tillagning

  1. Dela tomaterna på mitten och lägg på en ugnssäker plåt. Ringla över olivolja och baka i ugnen på 90°C i två timmar eller längre.
  2. Skär ner schalottenlök i mindre bitar och svetta i en kastrull med olivolja i några minuter. Addera riset och låt det steka i några minuter. Addera vitt vin och låt det koka in i riset. Rör om och tillsätt svampbuljong. Rör med jämna mellanrum och addera svampbuljong var femte minut. När riset är mjukt adderar du färsk riven tryffel och/eller tryffelsalt, en stor klick smör och massor av riven parmesan.
  3. Gnid in portabellon i olja och grilla i torr grillpanna eller på en vanlig grill.
  4. Lägg upp allt på tallriken och toppa med parmesan, hackad rosmarin, tomaterna samt lite av oljan som tomaterna bakades i.