
Aperol
Aperol

Aperol
Första gången Aperol visades upp för världen var på handelsmässan i italienska Padova 1919. Bakom drinken stod familjeföretaget Fratelli Barbieri och bröderna Luigi och Silvio Barbieri som arbetat i sju år med att utveckla den perfekta aperitifen. Receptet de tog fram i sin lilla vinbutik i Padova är exakt detsamma i dag som för 100 år sedan. Det mesta i originalreceptet är hemligt, men bland de många ingredienserna är det lätt att urskilja pomerans, bittra och söta apelsiner, rabarber och kinin. Under efterkrigstiden blev Aperol populärt, särskilt bland unga vuxna i städer som Milano, Verona, Venedig och Turin. Den norditalienska traditionen att dricka spritz har under 2000-talet spritt sig till stora delar av världen och har i dag blivit något av en symboldrink för den italienska dryckes- och maltkuluren.
Produkter från Aperol

Välkommen till
Är du över 25 år?
Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre.