louis XIII flaska

Louis XIII

Med rötterna långt tillbaka i Cognacs tidiga historia är Rémy Martin en fransk kronjuvel som räknas till ett av de fyra stora cognacshusen. Rémy Martin som grundades redan 1724 är det enda av de stora husen som startats av en lokal vinodlarfamilj.

Det finns cognac som är så gammal och exklusiv att den går vid sidan av all annan cognac och som närmast är att betrakta som ett värdefullt konstverk. Ett sådant konstverk, som bär mästarens hand, där hantverk och skönhet in i minsta detalj format en produkt som är unik i världen är Rémy Martin Louis XIII.

Att ta fram en cognac som Louis XIII är som att bygga en medeltida katedral. Många av dem som arbetat på Rémy Martin, som noggrant provat och valt ut de bästa eau de vierna och som vårdat och tagit hand om faten genom generationer är borta sedan länge.

Louis XIII är antagligen världens mest exklusiva dryck. Den blandas av mer än 1 200 Eau du vier från de mest prestigefyllda vingårdarna i Grande Champagne. Vissa av faten har vilat i Rémy Martins lagerhus i över 100 år, inget är yngre än 40 år. En del av dessa unika fat av Limousine-ek är över 200 år gamla. Den allra äldsta cognacen kan också ha lagrats på damejeanner. Första gången Louis XIII buteljerades var 1874, redan då som en synnerligen rar exklusivitet under namnet ”Très Grande Champagne – Age Unknown”.

Lär dig mer om cognac i vår dryckesskola.

LOUISXIII.COM

REMYMARTIN.COM

LOUIS XIII FACEBOOK

Produkter från Louis XIII