Ouzo 12
Ouzo 12 är Ouzon med den extraordinära aromen av historia och tradition. Varje flaska är representativ för själen i Grekland. Ouzo 12 började tillverkas i Konstantinopel, numera Istanbul. Det tog sitt namn 1880 från det fat den låg på hos Kaloyannis destilleri från ”Barrel No12”. Detta extrakt föredrogs för sin rika smak och dess känsliga arom. Idag håller den fortfarande samma smak som gör Ouzo12 till en av de mest konsumerade varianterna av denna anis-smaksatta anda av grekisk tradition över hela världen.
Ouzo 12 framställ av en mängd olika kryddor och örter som tillsammans bildar en harmonisk arom och smak. Denna ouzo destilleras två gånger i enkelpannor, så kallade pot stills. Ingredienserna är bland annat vatten, alkohol framställd från sockerbetor, fänkål, anisfrö, stjärnanis, kardemumma, muskotnöt, kanel och socker. Anetol är ett ämne som finns i bland annat fänkål och anis. Ämnet har en lakritsliknande smak och gör ouzon grumlig när den blandas med vatten.
Ouzo 12 är en del av Gruppo Campari sedan 1999.