cantine tollo

Cantina Tollo

Kooperativet Cantina Tollo grundades 1960. Det var en tid när Italiens landsbygd drabbats hårt av efterkrigstidens fattigdom. Abruzzo var ett jordbruksdistrikt från vilket många gav sig av i jakt på jobb i städerna och utomlands. Med flykten från landsbygden utarmades vinodlingen. De vinodlare som stannade kvar gick samman för att rädda det som räddas kunde. I dag har kooperativet fler än 800 medlemmar och gör vin i många stilar, från enkla bordsviner till internationella toppviner. Sedan tiotalet år tillbaka satsar Cantina Tollo på ekologiska och veganvänliga viner och har stort fokus på kvalitet.

  • Tollo är en ”vinstad” i provinsen Chieti där distriktets främsta viner produceras
  • I dag är stora delar av Cantina Tollos odlingar ekologiskt certifierade
  • Druvsorten Montepulciano ska inte förväxlas med det berömda sangiovese-vinet och orten med samma namn i Toscana, teorier finns dock om att druvan härstammar därifrån

Produkter från Cantina Tollo