Vigneti di Campomaggio

Vigneti di Campomaggio

vingård och hotel i toscana hus med terass och vinflaskor

Vigneti di Campomaggio

Campomaggio rötter går tillbaka till vinets vagga, då folket som levde i Chiantiområdet började med vinodling på 1000-talet före Kristus. Godset Campomaggio byggdes i detta mytologiska landskap i början av 1700-talet. Det är en magnifik herrgård, omgiven av skogar och vingårdar så långt ögat når.

Campomaggio Estate täcker 27 hektar i ett av de bästa områdena i Chianti Classico. Gårdens historia går tillbaka till omkring 1700 då herrgården och den lantliga byn mitt bland vingårdarna växte fram. I början av 1900 köptes egendomen av familjen Sedelmayer som började sälja godset viner under eget namn. 1990 förvärvades Campomaggio Estate av den legendariska toscanska vinodlarfamiljen Castellani som rekonstruerade de gamla vingårdarna och byggde ett nytt vineri i sten. Med Castellanifamiljen fick Campomaggio ett stort genomslag och den spektakulära vingården ett alltmer växande rykte.

  • Tenuta di Campomaggio producerar omkring 170 000 flaskor årligen
  • Man odlar till allra största delen sangiovese, men också syrah och cabernet sauvignon
  • På egendomen ligger Campomaggio Villa som är en luxuöst gårdshotell som varje år lockar mängder med vinentusiaster
  •  I dag drivs verksamheten av en ny generation, Tommaso Bonuccelli och Cecilia Castellani, med stort fokus på ursprung och miljö
  • Vinodlingarna ligger på mellan 280 och 480 meter över havet

Produkter från Vigneti di Campomaggio