Vilarnau

Vilarnau

vineriet vilarnau utanför barcelona

Vilarnau

Den spanska adelsfamiljen Vilarnau slog ned sina bopålar i Penedés, väster om Barcelona, redan på 1300-talet. Den första cavan som buteljerades under namnet Vilarnau skapades år 1949 och allt sedan dess har Vilarnau associerats med cava av högsta klass. År 1982 köptes Vilarnau av sherryproducenten och familjeföretaget Gonzalez-Byass. Ett nytt toppmodernt vineri placerat mitt på egendomen invigdes i oktober 2005 och inledde en ny era för Vilarnau.

Vilarnau genomsyras av den enkla tanken att göra den bästa möjliga cavan med så lite negativ påverkan på miljön som möjligt. Att visa omsorg om naturen blir självklart när man lever av vad jorden ger. Vilarnau är pionjärer i regionen när det gäller en hållbar produktion, både avseende den kommersiella delen av verksamheten och själva produkten i sig. Sedan 2016 är all produktion på Vilarnau ekologisk.

Ansvariga vinmakare är Damià Deàs och Eva Plazas, båda äkta katalaner som ägnat hela sina yrkesliv till att förfina konsten att producera den bästa tänkbara cava. Sortimentet av cava från Vilarnau sträcker sig från Vilarnau Brut Nature – svenskarnas favoritcava – till Gran Reserva med nästan fyra års lagring på jästfällningen och den helt unika Albert de Vilarnau Xarel-lo – 100% jäst på fat av kastanj.

Produkter från Vilarnau